Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Statistika - tipovačka fotbal

Tipovačka 2017/2018

publikováno 17.07.2017 (aktualizováno 17.07.2018)

Zdravím, borci. Tak nám liga skončila a neuvěřitelné se stalo skutečností! Ivánek vyhrál tipovačku sice jen se dvěma přesnými tipy, ale při té letošní nečekané bídě a nesmírně zamotaném boji o sestup až do poslední minuty, se ukázaly tyto jako rozhodující! Nikdo neměl Brno, Baník se zachránil v posledním zápase, stejně tak Karviná, naopak Jihlava tam posledním zápase spadla, takže super zamotané. Olomouc byla sesazena z 3. místa Spartou v předposledním kole, nicméně ani tato výhra Spartu neposunula do trojky a dokonce neuhájila ani 4. místo... Standa se tímto ale vyhnul potupnému odečtu za nejhorší tip roku, který mu ale stejně nikdo neodpáře - rozdíl 11 míst! 2. nejhoršího tipu dosáhl Hurikán - Bohemians sestup - rozdíl 8 míst a 3. nejhorší tip Ivánek se Zlínem - rozdíl 7 míst. Plzeň bohužel všem vytřela zrak a některým možná i něco jiného už na podzim, takže i když na jaře dala Slavii šanci na titul si sáhnout, byly moje milé sešívky nakonec rády za udržení stříbra před na jaře fantastickým Jabloncem... Zbytek nechám na vyhodnocení na čtvrtek, doufám, že dorazíme v plném počtu, a že se Standa vzepře i jinak než v kalhotech...:-) VB

Sezona 2017/2018 Umístění týmů Vladibába Ivaninho Pokša Standa Pietro Hurikán
Tipování 1. místo Slavia Sparta Slavia Slavia   Slavia
2. místo Sparta Slavia Sparta Plzeň   Sparta
3. místo Plzeň Zlín Mladá Boleslav Sparta   Plzeň
15. místo Baník Jihlava Jihlava Olomouc   Bohemians
16. místo Jihlava Karviná Karviná Karviná   Jihlava
Konečné výsledky - skutečnost 1. místo Plzeň
2. místo Slavia
3. místo Jablonec
15. místo Jihlava
16. místo Brno
Propočet Body 3 6 4 7 3 5 2 4 ? ? 3 6
Výsledek Pořadí 2. - 3. 1. 4. 5. ? 2. - 3.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil ivan | 17.07.2018 17:20
V pořádku. Stydět se za to rozhodně nemusíš. Já sám se ale především připravuji na sezónu, kdy každá sporná situace v zápasech Sparty bude připisována Jozefovi, zatímco Plzínka si v klidu pojede to své tradiční. Proto jsem doufal, že to Chovanec nevezme, nebo že mu to nedají, nebo cokoli. Bohužel, dopadlo to takto.
A navíc, je docela pravděpodobné, že v rámci "dobrých vztahů" se Spartě opravdu sem tam něco připískne, což mě samozřejmě také netěší. Kdo bude naopak bit, je ale také jasné, a to zas nemůže těšit tebe.
Nicméně, uvidíme, třeba budu příjemně překvapen ...
Osobní profil bába | 17.07.2018 15:25
Nazdar, Ivánku. Anžto tyto zákulisní praktiky nemám nastudované jako Ty, navíc jim nepřikládám až takovou váhu, volil jsem letos napůl rozumem a napůl srdcem, možná víc srdcem... A nestydím se za to, třeba mě teď budete moci dohnat v celkovém pořadí...
Osobní profil ivan | 17.07.2018 14:43
Nazdárek, borci,

svými tipy mě tedy zrovna vy překvapujete. Všimli jste si změn v komisi rozhodčích? Užitečný idiot Chovanec tam už zase nechává rozlejzat berbrovskou kliku, ale ta si zřejmě aspoň kvůli němu netroufne jít proti Spartě tak jako v minulých berbrovských ročnících. Je mi líto, že to musím konstatovat, ale obávám se, že tak to bude. Plzeň a Příbram tedy mají zajištěnu svou tradiční podporu a kandidát na fackovacího panáka je také jasný. My, co vždycky tipujeme srdcem, se tím samozřejmě nenecháme rozházet, ale vy, co tipujete rozumem ?!?

I.
Osobní profil bába | 17.07.2018 14:18
Zdravím, borci, už jsem vás chtěl obeslat, že je potřeba nahodit tip na další sezonu, ale Hurikán to tady už nahodil Každopádně sám netipoval, takže Huri, to je ostuda, nechat se inspirovat ostatními! Já chtěl být první, ale nezvládl jsem to, nicméně vidím to jinak než sparťanští doufači
1. Slavia
2. Sparta
3. Plzeň
...
15. Dukla
16. Příbram
Dva sestoupivší kluby z Moravy je potřeba vyvážit letos dvěma sestoupivšími z Čech a když už tu bude zase opruzovat v lize Příbram, je potřeba se jasně vyjádřit. Možná bychom mohli udělat dobrý hec, až bude jednou za sezonu Příbram v TV, vypravit se tam s nějakým vtipným transparentem a podle hesla Ahoj, mami, jsem v televizi!!! se tam mezi těmi 70 diváky zvěčnit na doživotí, to jako do konce života...
Osobní profil Pokša4 | 15.07.2018 17:24
Ahoj kluci, take prispivam svym Zdeňkem Troškou do mlýna, a to nasledovne:

1. Sparta
2. Slavia
3. Plzeň

15. Opava
16. Karviná

Tesim se na cerven 2019 na prvni misto ;-)
Osobní profil ivan | 15.07.2018 16:32
No, jo, já jsem Vám chtěl dát nesmyslným tipem šanci mě po roce zase porazit, ale už jsem si to rozmyslel!

16. Karviná
Osobní profil huri | 15.07.2018 11:55
Ivánku, tohle ti nikdo neokopíruje, už jen díky tomu že Jihlava hraje 2.ligu
Osobní profil ivan | 15.07.2018 11:24
1. Sparta
2. Slavia
3. Olomouc
15. Příbram
16. Jihlava

A ne, abyste ode mě kopírovali !!!
Osobní profil huri | 15.07.2018 10:50
Přátele a fotbaloví teoretici, za týden nám začíná liga, bylo by dobré si udělat tipovačku na další ročník
Osobní profil bába | 30.05.2018 11:43
No, Pokšo, s Příbramí jdi do prdele! Je mi z toho zle, ale jak jsi správně napsal, prvního sestupujícího na další ročník už mám vybraného! Těším se na zítra!
Osobní profil Pokša4 | 22.05.2018 9:51
Ještě bych rád tímto poblahopřál Příbrami k postupu do první ligy což ale bohužel znamená, že v příští tipovačce nemůžeme od Vládi ani Ivánka čekat žádné překvapení
Osobní profil Pokša4 | 16.05.2018 13:01
Čau Vláďo. Super sumář, no , uvidíme, jak to všechno dopadne. Za mě s otazníkem - nejspíš ale ne, nevažte se ale na mě, normálně to dejte! Dík a mějte se fajn!
Osobní profil bába | 16.05.2018 12:30
Chlapi, je tu návrh termínu na kartindy, navíc se nám blíží závěr skvěle dramatické ligy, tak doufám, že se sejdeme a probereme to!
Osobní profil huri | 19.12.2017 20:16
BOUŘKA VE SLAVII!!! Co k tomu řeknou fotbaloví odborníci na slovo vzatí? Vláďo, Ivánku, Standíku a Pokšo, pojďte k nám a řekněte nám, co si o tom myslíte?
Osobní profil bába | 14.12.2017 20:13
Zdar, borci,
upravil jsem tipovačku po podzimu, tak to vyhodnoťte, já jsem spokojenej hlavně zatím s geniálním tipem sestupujících! Slavia je bohužel v katastrofálním skluzu za Plzní, která o titul přijde snad jen vyloučením...
Osobní profil ivan | 21.08.2017 11:23
Nazdárek, borci,

vidím, že po dobu mé nepřítomnosti se tu prakticky nic nestalo, zejména ne to, co by mě zajímalo, ale přesto to risknu s několika svými dojmy ...

Posledních 14 dní jsem sice moc fotbalu neviděl, ale to důležité ano a na ostatní jsem se mrknul.

Takže:

Slavia na Kypru: soupeř se opravdu ukázal jako slabý, ale měl solidní kliku, což se občas stává. Pokud se to nebude opakovat, může Slavie pořád postoupit, team má podle mě silnější.

Sparta-Liberec: fascinuje mě, že se propírají ty dvě červené pro Liberec jen proto, že jde prý o nekonsistentní rozhodnutí. Což o to, asi jde, ale především - ten iniciační faul Ševčíka byl naprosto evidentně na žlutou, přerušil slibně se rozvíjející akci, navíc rukou v obličeji - naprosto jasná žlutá. Kdyby tam ti Liberečáci běželi protestovat po nějakém necitlivém rozhodnutí, uznám, že dostali karty neprávem. Takhle je dostali přinejmenším za totální nesoudnost, což mě tedy žíly nerve.

Co se ale stalo potom, pro to pořád nenacházím slov. Zelinku ovšem jinak respektuji, a ostatně, ty dvě červené celkem jasně dokazují, že o úmysl nešlo. A jasně, Sparta prostě mohla a měla hrát ještě lépe, ale na druhou stranu - dala regulérní gól a svou aktivitou si vybojovala tři jasné penalty. Nějak pořád nemůžu pochopit, že se to ve výsledku neobrazilo ...

Další neuznaný regulérní gól proti Slovácku nechám bez komentáře - výsledek tentokrát naštěstí neovlivnil.

Výkony jdou ale lehce nahoru, takže jsem celkem optimista. Ale o to důležitější je, aby je nesrážely okolnosti, které s výkony přímo Sparty nemají nic společného.

Plzeň-Jihlava: tak penaltu pro Jihlavu bych asi také nepísknul, i když nechápu, proč jde plzeňský obránce ve vápně do souboje rukou napřed. Ale dobře, byla by přísná, ovšem kolik takových ve prospěch Plzně jsme za posledních x let viděli. Červená byla ovšem jasná, byť by útočníka plzeňští obránci ještě mohli doběhnout, byl faulující hráč v tu chvíli naprosto evidentně poslední. A útočný faul před posledním rohem nebyl tak úplně evidentní na to, aby se dalo říct, že to byl zářez, ale faul to podle mě byl.

Další věcí je to trapné létání Krmenčíka a spol. Tam už měly být za ty první čtyři kola přinejmenším dva zpětné flastry.

Pravda, v osobě Ben Chaima si Sparta také pořídila hráče, kterému není proti srsti to zkusit, tak doufám, že ho to brzy přejde.

No, a ruka Hromady proti Bohemce, podle komentátorů prý v přirozené poloze. Pokud jsou tak pravidla opravdu nastavená, je to podle mě chyba. Ten míč šel do vápna, mohlo z toho být ohrožení branky a v takovém případě se podle mě ruka musí pískat, i když je neúmyslná a v přirozené poloze.

Hm, tak je to zase skoro celé o rozhodčích. Smutné ...

Tak se mějte a pro jistotu předem zdůrazňuji, že cokoli negativního jsem napsal směrem ke Slavii, nesměřuje to proti Šilhavému a nemá to degradovat jeho práci.

I.
Osobní profil ivan | 08.08.2017 23:24
Nazdárek, Vladimíro,

což o to, včerejšek byl příslibem, ale mě by spíše zajímala nějaká reakce na mou reakci na tvé poslední příspěvky zde.

Protože, vůči Plzni - při vhodných příležitostech a ne za každou cenu - hodlám nadále projevovat veškeré své nesympatie, a to ať hraje proti komukoli, a nehodlám se za to stydět, takže bych rád věděl, zda mi tu za to hrozí pranýřování.

Ale ještě radši bych věděl, čím jsem podle tebe degradoval práci Šilhavého, protože bych se nerad dočkal toho, že tu budu pranýřován za něco, o čem ani nebudu vědět, že to dělám.

A nic ve zlém, jen si to chci ujasnit.

Tak dík a měj se, I.
Osobní profil bába | 08.08.2017 18:10
Zdravím borci, tak jsem po druhém kole opravil tipovací tabulku, je to docela komické, jak se to zatím vyvíjí. Klasický začátek... Tušil jsem, že to ze začátku bude dost divoké, ale přední kluby už se derou kupředu, nicméně šokující je zatím bodový zisk a hlavně předváděná hra obou nováčků - všechna čest! Bohužel v tomto srovnání jsem zatím zklamán ofenzivou Slavie a její produktivitou, je to zatím bída. Doufám, že po včerejšku pookřála srdce Sparťanů, neboť hra hlavně v 1. poločase vypadala velice zajímavě, aktivní a agresivní přechod do útoku (výborný Biabiani), velice dobrá hra křídel, skvělý a bojovný Sáček, v bráně už Koubek a dokonce i běhavý a důrazný Mandjeck, asi mu konečně někdo řekl, co tam má dělat! A samozřejmě výborný Lafata... V druhé půli to upadlo, i když přišel Rosa, ale myslím, že toto tempo rozhodně nelze v těch vedrech udržet, takže myslím, že toto je cesta, hlavně to nasazení! Zklamáním ovšem byly 3 zahozené tutovky na konci zápasu, připomnělo mi to tutovky ze zápasu s CZ Bělehrad. Štve mě, kolik toho naše kluby zahodí, jak málo jsou produktivní. To samé Slavie, to samé Bolka v Albánii. Dost překvapivé jsou zatím výsledky Dukly, začali jako Příbram loni...:-))) Dukla jako Dukla... Jinak k Příbrami - zatím 2 kola = 1 nezasloužený bod za ukradený gól Znojmu = paráda, takhle se určitě nevrátí! Jinak jsem viděl famozní zápas Opava - Vítkovice 6:2, to je produktivita! Mějte se, fanděte a trénujte, tournamento se blíží, už jen měsíc a půl!
Osobní profil ivan | 07.08.2017 10:39
Nazdárek, Huri,

správná cesta podle mě je nezkoušet po 101. nějakého českého dinosaura. Jestli byl Strama správná volba pro první pokus, se samozřejmě ukáže. Začátek ale rozhodně dobrý není, to souhlas, a navíc, ani já jsem si to samozřejmě nepředstavoval takhle. Ale už se stalo, není cesty zpět, tak teď bych to prostě chvíli nechal.

Nicméně, správná cesta mohl samozřejmě být i Holoubek, ale bohužel to neklaplo. Měl mít určitě větší pravomoci, ale na druhou stranu, asi těžko vysloveně někomu vyčítat, že je ve svém postavení nedostal. Trpišovskému, nebo Guľovi, kdyby ho vykoupili, a spíše jemu, bych asi také věřil, ale se zahr. trenérem se prostě Sparta automaticky posunula výše v mnoha ohledech, i když se tedy zatím bohužel neprojevují. A třeba to i krachne, ale je to konečně přístup, který kvituji.

Taky si vem, že jakkoli mužstvo nemá být závislé na jednom hráči, tak Spartě někteří chybějí sakra víc než ostatní. Rosický každopádně, a ne jen proto, že se s ním se hra okamžitě zvedla, ale podle mě, kdyby hrál trochu více, tak by hra s ním zvedla výkon i ostatních a setrvačností by to pak zvládali lépe i bez něho. Možná, že měl nastoupit spíš na začátek, ale zas kdyby střídal třeba ve 35. minutě, tak by asi Strama dostal sodu, že ho nepošetřil na závěrečný nápor.

A pak taky strašně chybí Vatajelu, soudě aspoň z generálky. Co si pamatuji, kopal v ní čtyři standardky, z jedné byl gól a ze dvou dalších gólovky. Nepovedla se jen jedna. V dalších zápasech bez něho z nich Sparta už tolik nehrozila.

Janko opravdu zatím nic nepředvádí, ale taky zatím nebyl pořádně na hřišti s Rosou. V tom smyslu třeba srovnání s Lafatou kulhá.

Já si zas trochu říkám, jestli je přeci jen Strama neutavil. Prý se dost náročně trénovalo dost dlouho.

Ale tím nechci generálovat po bitvě. Ostatně, jakkoli je podle mě nesmysl "házet to za hlavu" (nepoučit se), tak teď by to podle mě skoro možná dobré bylo. Využít situace k doléčení hráčů (podle mě skoro na hostování ani nikdo nemusí) a soustředit se na to, aby to už konečně začlo klapat, aspoň výsledkově a pak i hrou.

I.
Osobní profil huri | 06.08.2017 10:19
Jestli ta cesta bude správná, to ukáže až čas. Aktuálně to moc nevypadá, ale po bitvě je každý generál. Spíš se mi chce říct to, že by pravděpodobně bylo lépe, kdyby o poháry zabojovali hráči "starého" týmu, a případný postup (pokud by se povedl, což je ???) a skupinu by už hrály posily... Nemůžu si pomoct, ale když srovnám Lafatu a Janka nebo Rosického (který asi pořád nemá na celý zápas), je to úplně jinde. Teď se to "po funuse" radí, ale pokud je Strama kvalitní trenér, což asi je, když byl svého času v nejvíc nejlepším Interu, mohl by z těch několika tréninků už poznat, kdo jak na tom je, a trefit sestavu. To se mu zatím ani v jednom zápase nepovedlo, bohužel.
Osobní profil ivan | 04.08.2017 23:07
A pro Huriho:

OK, ten zápas jsi nejspíš zhodnotil dobře, ale prostě Sparta se teď konečně vydala správnou cestou, na které ale samozřejmě bude dělat chyby, ale současně už není cesta zpět. Takže proto mě osobně nebaví jakékoli negativní výlevy, i když jsou oprávněné. Teď je prostě potřeba dát tomu čas a třeba i několik pokusů. A to, i když člověk doufal, že toho času bude stačit méně. Ostatně jsem v to doufal také.

Moc mě totiž nebavilo už poslouchat 90 minut Bosáka a jeho stokrát jinak zopakovanou úvahu, že Sparta musí být úspěšná hned. Pokud podle někoho musí, prima, nebudu mu to brát, ale není potřeba to jet jak na kolovrátku.

Nejvíc mě ale zaujal svým druhým pokusem o polibek smrti. Kdysi dávno se totiž podivoval, proč ve Spartě není Ceesay, ale Kweuke a Bony. Tím ale nepřeji Kangovi a Boakyemu nic špatného, ale s těmi sparťanskými nákupy, byť tentokrát nikoho nejmenoval, mu to doufám vyjde jako minule.

Tak, opět "ctrl c" ...

I.
Osobní profil ivan | 04.08.2017 22:59
Tak teď, když to po sobě čtu, tak mi dochází, že "vlčí mlha" má najednou nový rozměr. Tak to odvolávám, muselo to být něco jiného, protože "vlčí mlha" by takové negativní následky mít nemohla ...
Osobní profil ivan | 04.08.2017 22:56
Nazdárek, Vladimíro (a Huri),

mám pro tebe dvě rady směrem k tvé duševní pohodě. Za prvé, než se tu cokoli pokusíš odeslat / uložit, zkopíruj si to pomocí "ctrl c". Není potřeba to kopírovat "někam", jen když ti to pak zmizí kvůli čemukoli, jako se to xkrát stalo i mně, vložíš to zpět pomocí "ctrl v".

A druhá, v klidu si ještě jednou pročti mé příspěvky a jistě budeš spokojen s tím, že Šilhavého práci nikde nedegraduji, to si jen musel mít vlčí mlhu. Že si myslím, že se jeho nezkušenost s hráči kalibru, které teď má, v kritickém momentu projeví, na tom snad není nic špatného, ostatně i když se to stane, nebude to nic, co by jeho práci mělo degradovat.Kde ty zkušenosti zatím mohl získat?

Proto má podle mě Sparta výhodu ve Stramovi, protože už hned v Interu, který převzal někdy relativně krátce po Mourinhovi, si musel získat autoritu mezi samými takovými hráči.

Mohu si to prosímtě myslet, aniž by tě to urazilo? A když mi to vyjde, tak budu samozřejmě rád, protože to bude znamenat, že Sparta díky tomu získá titul před Slavií, jak jsem psal někde níže?

Pokud tě to (snad) uspokojilo, tak tě ovšem s omluvou předem ještě znovu nadzdvihnu. Ano, Plzni prostě nebudu fandit na žádné úrovni. Nevím ale, proč mi podsouváš, že fandím proti ní. Je mi úplně buřt.

A důvod jsi se mnou ještě nedávno částečně sdílel, když jsme se shodli na tom, že fandit repre, když v ní jsou Limberský, Petržela apod. je o dost těží, než když v ní nejsou. Tak nevím, proč bych těm samým hráčům měl fandit, když s nimi jsou v partě smažka a lidový vypravěč Kopic, řidič vochlasta Čermák a všechno to z lavičky šéfuje ryzí charakter Vrba. S těmito individui se já identifikovat nehodlám ...

Tak, ještě "ctrl c" ...

I.
Osobní profil bába | 04.08.2017 17:52
Čau Huri, to byla reakce na Ivánka a jeho vztah k "některým" českým klubům... Každopádně, abych se aspoň trochu vyjádřil, souhlasím téměř výhradně s Huriho prvním hodnocením, nebylo to žádné jančení, jen zhodnotil to, co viděl na hřišti! Nejde mi ani tak o nesehranost, to je jasné, ale že se tam někteří hráči v takto důležitém zápase budou poflakovat jako to předváděl Mandjeck nebo místy i Mavuba, kterým se vůbec nechtělo dozadu a to hráli defenzivní záložníky, tak to bych je kopnul do prd... O Jankovi škoda mluvit, ten nevím, co tam oba zápasy dělal... Měl by jim někdo vysvětlit, že hrát v Čechách za Spartu, je jak hrát v Anglii za Manchester!!! Pokud na to ještě nemají fyzicky, měli by pokorně sedět na lavce jako Ben Chaim či Rosa a čekat až naberou, protože naši čeští hráči si nedovolili vypustit souboj ani jeden! Druhou věcí je to, že třeba Mareček na to úplně nemá, ale Kadlecové, Frýdek nebo výborný Lafata (bohužel selhal ve dvou tutovkách, což je vlastně stejná chyba jako Štětinovy kiksy a nestíhačky) nevypustili nic... Takže o tom to je, žádné co by kdyby, koho mohli nebo nemohli přivést, ale makat na hřišti! Možná jim nikdo nevysvětlil, že na fotbalový důchod se chodí na Arabský poloostrov a ne do Čech! V tomto směru jsem podobné vypouštění či nedůraz dozadu neviděl ani u Slavie, i když se mi to furt sekalo, ani u Plzně, tam bylo těch emocí ale už trochu moc... Jinak zhodnotím později, mám ještě x dalších poznatků.
Osobní profil huri | 04.08.2017 17:15
Vladimíre, nenech prchlivost cloumat svým majestátem! Nepřejícnost dalším našim týmům při konfrontaci s Evropou ze svého pohledu taky nechápu, ale tací jsou všude a ve všech týmech... Vzpomínám na "legendárního" sešitce (v jeho případě snad i seshitce) Řeháka a jeho poznatek ke Spartě... Ale on už jinej nebude, někdo má holt místo mozku z piva kostku...
Reakce na Ivánka ale z mé strany přijít musí... Nečekám zázraky hned, ale teď to vypadá, jako že ti hráči se spolu na hřišti vidí poprvé. Utratili nehorázné peníze, aby posílili tým - kupovali snad tolik kvalitních hráčů kvůli tomu, aby v předkole předvedli toto a hráli jen naší ligu a Mol cup? Myslím že 30 hráčů je na ligu trochu drahý luxus... Teď je po 3 zápasech budou rozstrkávat po hostovačkách... A věta o rozehraném soupeři je pro mě pouhý alibismus, protože (při vší úctě) CZ je tým, se kterým Sparta měla hrát vyrovnaně a měla (by) na postup. Raději přivést extra kvalitního středopolaře (varianta za Dočkala, bez něj hra ztratila tvář), a bylo by líp, protože z hlediska projevu na hřišti už to teď o moc horší být nemůže.
Ben Chaim to v sobě má, věřím že on tu roli může převzít, ale to potřebuje hrát od začátku (musím věřit co řekl Štramák, že ještě nemá natrénováno). A Rosický je jasný, ten by pro Spartu dýchal, když bude zdravotně OK.
Osobní profil bába | 04.08.2017 16:01
Do prdele, hodinu jsem psal příspěvek na stránku a při ukládání mi to sdělilo, že je příliš dlouhý, takže je to celé v pytli... Znova to nepíšu, takže až se uvidíme osobně, probereme to, snad už to bude bez emocí, které se nám tady vůči některým klubům, hráčům či trenérům začínají objevovat, nechci, abychom se kvůli tomu pohádali, ale teď se mnou opravdu trochu ty emoce cloumají. Každopádně, Ivane, nedegraduj práci a schopnosti Šilhavého, já jsem třeba nikdy neřekl proti Stramovi a jeho práci ani slovo. Já budu v Praze pouze mezi 15. - 17. 8., a pak až ten poslední týden v srpnu, ale rád v těch třech dnech zajdu s vámi na pivko, pokud budete chtít. To bychom to mohli rozebrat. Proč ses, Huri, nezapsal na toho 31. 8., budeš pryč? Zatím se mějte, jsem zvědavý, co nám přinese 2. kolo HEK ligy a poté výlet Slavie i Plzně na Kypr... Věřil jsem, že bychom mohli mít i 4 zástupce v evropských pohárech, teď budu šťasten za 3. Protože já, na rozdíl od některých, fandím všem českým týmů stejně a přeju jim všem úspěch!!! Protože o úspěch českého fotbalu jde především, nebudu fandit radši cizákům, jako někdo, když si myslí, že si to někdo nezaslouží, protože o zásluhy ve sportu při zápase opravdu nejde!!! To snad už víme... Tournamento taky nikdo nevyhraje za zásluhy nebo za nejsilnější složení týmu... Mějte se a těším se!
Osobní profil ivan | 04.08.2017 13:48
Huri, nejanči taky ty.

Samozřejmě, že si každý asi představoval, že to začne fungovat rychleji. Já jsem třeba až do generálky o postupu v Evropě vůbec nepochyboval, pak jsem se začal trochu obávat a bohužel, bylo proč. Také jsme holt vyfasovali ne zrovna lehkého, a navíc rozehranějšího soupeře, ne jako někdo, že?

Ale co je hlavní, konečně se jde cestou, která je správná. Možná nebyl správná volba Štramák, ale na to je ještě čas. Ale lepit to zoufale z toho, co bylo k disposici v české lize a brečet, že k nám chtějí jen čerti 2. a 3. kategorie - zaplaťpámbu, že aspoň pro teď je s tím konec. A jen doufám, že pokud to se Štramákem nevyjde, tak to zkusí Křetínský znovu aspoň tak 0,1 krát často, kolikrát předtím vyzkoušel tu zoufale marnou "českou cestu".

Víš koho chtěl přivést Rada jako posily? Hořavu a Filla. Nebo jsme měli začít další kolečko Míšou Bílkem?

Anebo se máme soustředit na ty tolik oslavované odchovance a dávat jim prostor? Jo, kdyby pak byli ochotní tu několik let odkopat, takže bychom např. teď měli tým postavený na Brabcovi, Kadeřábkovi, Krejčím a Schickovi, a ti by byli ochotní odejít třeba v 24-25 letech, tak se s tím dá něco dosáhnout. Ale ne takto, když odcházejí při první příležitosti, a to jim samozřejmě nemám za zlé.

Takže jediná šance, jak se posunout výš, je sáhnout do šrajtofle a pořídit kvalitní zahraniční hráče a k nim kvalitního zahraničního trenéra, protože při vší úctě k Šilhavému, obávám se (tedy, vlastně neobávám, abych nebyl pokrytec), že to v rozhodující chvíli nebude schopen ukočírovat.

A jasně, tento první pokus třeba vůbec nemusí vyjít. Ale po těch milionech marných pokusů o českou cestu je mi to jedno a milerád tomu dám čas. A jen budu doufat, že když to nevyjde, nevrátíme se k té marné české cestě. Tak to šlo v 90. letech, ale ty už jsou jaksi pryč.

I.
Osobní profil huri | 03.08.2017 21:29
A co říct k dnešnímu fotbalu? 70 minut se nedá ani nazvat fotbalem, a 20 minut na konci lze přičíst k rozhodnutému výsledku ohledně postupu a střídáním, které měly veskrze pozitivní přínos, ale pořád nutno brát v potaz půl plynu v podání CZ.
A výkony hráčů?
Janko - 0, když už má míč, nedokáže s ním nic...
Mandjek a Mavuba nevýrazní, pro mě s nezájmem o hru.
Plavšič má snahu, ale nemá s kým hrát
Ben Chaim a Rosický oživili hru, i šance byli schopní vypracovat, nevím proč alespoň Ben Chaim nehrál od začátku...
Dúbravka dnes chytil co měl, u gólu udělal 3 kroky dopředu ke kolmici dopředu, a ty mu pak chyběly na čáře, když couval, takže gól bych mu zčásti vyčetl...
Ale celkově zatím nemám páru, kde Křetínský utopil ty hromady milionů, tohle je bída s nouzí!!!
Osobní profil ivan | 02.08.2017 22:37
Nazdárek, Vladimíro,

prima, už jsem se zapsal. Ne, že by to bylo přesně to, co jsem myslel, ale na druhou stranu jsem ani reálně nepočítal s tím, že se sejdeme dřív.

K těm nákupů Sparty: kolik z nich se ukáže jako nepodařené, neb tvé výrazivo opravdu použít nemůžu, se ukáže, ale klidně jich třeba 5 bude. Ale těžko říci teď, kterého opravdu přivádět neměla, i když na některá místa se přetlak zdá zbytečný, znovu opakuji, že tentýž přetlak podle mě přinesl Slavii titul. Že na tu 10 nakonec resignovali, se samozřejmě na první pohled moc chytré nezdá, ale zase je pravda, že nemůžeš mít team postaven na jediném hráči, kterého prostě soupeř může dobře pokrýt, i když hraje. Takže umět efektivně bez 10 zase není tak blbá myšlenka, akorát se to bohužel nějak nestihlo, no.

Koubek měl na podzim dobrou formu, ale na jaře to bylo horší a v přípravě ještě o chlup víc. Ale jasně, ve světle posledních dvou zápasů se Dúbravka nezdá jako dobrá alternativa, ale sám si teď vlastně nejsem jistý, koho bych si zítra v bráně přál.

A jinak, gratulace do Edenu a do Bukurešti. Za tu druhou očekávám tvé tradiční výtky, ale současné Plzně mi líto být opravdu nemůže.

Tak zatím ... I.
Osobní profil huri | 02.08.2017 22:33
Zdravím a musím aktuálně podotknout, že dojem na mě dnes udělala Plzeň, bohužel negativní.
Zápas se Steauou bych zhodnotil 2 poznatky: 1) nadstandardní počínání hostujících hráčů s míčem v útočném vápně a 2) totální nedisciplinovanost plzeňáků...
Je s podivem, proč po zápasech v rozhovorech každý dostane otázku, jestli jsou zklamaní, a jestli na ně měli, místo aby položili otázku, proč byli tak často podráždění? Ono jim to držkování v lize projde, a pak to dělají i tady. Rozhodčí si ty situace obhájí, akorát ta karta před 1.gólem být neměla... 1. gól z mého pohledu golmana, relativně pomalý balon a navíc z dálky, ikdyž přesný, ale chytatelný. Gól Plzně a 2.rumunský lehce náhodné, ale to štěstí je potřeba, a oni ty šance dokázali proměnit. O blikanci Krmenčíka se nebudu bavit, ten by měl být rád, aby nedostal víc než 3 zápasy... Jak kdysi psal Ivánek, on je poněkud labil
Slavii hodnotit nemůžu, ale je dobře že je po Zlínu další jistý účastník v Evropě na podzim.
Osobní profil bába | 01.08.2017 23:03
Nazdar, Ivánku, kamaráde, kouknul jsi nahoru nad mé příspěvky a tipovací tabulku? Tam je nahozená akce, kde už jsme zapsáni my s Pokšou... Tak se přidej, budeš mít zelenou... Jestli pak tato sousloví Pokšovi něco říkají... K Tvému komentáři - místo 5 podobných ocasů měla Sparta přivést jednu 10... A stopeři se zatím taky moc nevyvedli. S Koubkem to budeš určitě vědět líp, ale já mám zafixované jeho četné nuly a kvalitní výkony, třeba v evropských pohárech... Tak nevím, ale Dúbravka na mě opravdu, přesně jak říkáš, po pouhých dvou zápasech, neudělal vůbec dojem...
Osobní profil ivan | 01.08.2017 22:49
Nazdárek, borci,

právě jsem se vrátil z Valašska, nicméně na Spartu v Bělehradu jsem se bohužel díval ... Nicméně, Vladimíro, k tvým dvěma námětům pro sparťanskou sestavu - kreativní záložník se nesehnal, neb všichni chtěli strašný prachy. Nejvíc nejlepší hráč světa roku 2010 Wesley Sneijder, což je mi opravdu líto, od své skvělé sezóny v Interu je to můj oblíbenec a toto mohlo být krásné zakončení kariéry. Nicméně se to Strama nakonec rozhodl hrát bez 10, ale moc to nejde, no. A k tomu brankaři, Koubek je oprávněně v nemilosti po přípravě, a pokud jde o loňskou sezónu, tak i u fanoušků. Trochu připomínal kdysi Grigara - co zápas, to dost důležitá minela. Ovšem Dúbravka ho v tom trumfuje v podstatě po dvou zápasech.

Nic jiného jsem neviděl, takže nemám co komentovat.

Budeme schopni dát někdy během prázdnin nějaký kvalitní hodnocení in personis? Ne, že bych čekal, že to klapne, ale aby pak nikdo neříkal, že to nikdo nenavrhl ...

Mějte se, I.
Osobní profil bába | 01.08.2017 13:30
Zdravím, borci, a přidávám hodnocení prvního kola HEK ligy... Návštěvnost super, atraktivní fotbal u těch, kde bychom to asi úplně nečekali (Olomouc, Baník) a zatím dost nepřesvědčivé výkony dvou nejvíce nakupujících (Slavii nesedí koncovka a Spartě zatím všechno, včetně postu brankáře, což už jsem kritizoval minule...) Plzeň zatím naprosto zaslouženě kraluje a předvádí velice atraktivní fotbal, teď jde o to, jak rychle se sehrají velké hvězdy v obou SS! Něco pro Pokšu... Každopádně výhra Slavie po, pravda vymyšlené, penaltě (z prvního záběru vypadala jasně, rozhodčí nic a prodlevu si všichni vysvětlili, že byla na upozornění pomezního...tedy aspoň já ) Každopádně na konci poločasu jasná penalta, která zůstala neodpískána, takže 1:1, tím pádem to vidím jako gólově spravedlivé, nicméně jasné vyloučení Šcuka, kterýžto vůl, měl už být dávo vystřídán na lavičce už po své 1. žluté... Souhlasím tedy naprosto s hodnocením komise rozhodčích. Překvapil mě pozitivně Baník, to bylo velice ofenzivní divadlo, uvidíme, jak jim to dlouho vydrží. Podle nás dva jasní kandidáti na sestup Karviná a Jihlava nám přinesly pěkné "hnědé" propadáky v tipovačce, ale to je na prvních kolech zábavné - pravda, loni tam Pokšovi vydržel "hnědý" Zlín celý podzim... Jen na závěr ještě k rozhodčím - Příbram spadla do druhé ligy, i tak jim aspoň bod zachránili asistenti na lajně neuznáním 2 gólů Znojma, jeden naprosto regulérní, chlap nabíhal snad ještě metr za úrovní obránce... Taky flastříček od komise rozhodčích... Takže zábava začala dobře, teď ještě rychle sem s tím videem! Těším se na kartičky a příští týden zdar po dalším kole a snad s mnoha radostmi po postupu našich týmů v Evropě!!!
Osobní profil bába | 28.07.2017 11:06
Teď jsem se sám vylekal délkou svého příspěvku... Nicméně, Pietro se na tipování opět vykálel??? Ozval se někomu?
Osobní profil bába | 28.07.2017 11:05
Zdravím, pánové, a těsně před startem ligy přidávám svůj glosář. Pro druhého sestupujícího jsem se nakonec rozhodl po procházce po sestavách, každopádně si myslím, že fanoušci na hřišti neběhají, tedy většinou... , a proto Baníček, který zrovna neexceloval ani ve 2. lize. Když jsem viděl naše kluby tento týden v pohárech, opravdu radost bylo se koukat na Slavii a po pravdě i na Plzeň. Slavie nepůjčila Borisovu míč, po ztrátě, kterých bylo bohužel dost hlavně ve druhé půli, když se pořád bušilo do plných, hráli trochu stereotypně, ale pořád s velkou chutí a důrazem, přicházelo okamžité agresivní odebrání míče soupeři a hned další přechod do útoku, takže paráda. Jen shodou nešťastných okolností (tyčí) to nebylo nejméně 3-4:0... Plzeň velice sympaticky v Bukurešti, bez bázně, fyzicky velice dobře připraveni a přímo do útoku - ovšem rozpadená obrana poněkud způsobila svoje - nicméně velice nadějné. Boleslav - angažování toho nafrněného vzeklého kašpara, který málem zahubil nadopovanou Slavii loni, bylo opravdu nešťastným tahem. Přivedl s sebou do velice slušně poskládaného a ofenzivního týmu svůj naprosto neatraktivní, líný a na defenzivě a pomalosti založený fotbal. Nebýt Přikryla a Fleišmana, tak se tam snad nikdo nerozběhne... Hrát na domácím hřišti na brejky proti albánskému soupeři, který sice pohárově zkušený, ale pořád z Albánie!, je vrchol trapnosti (držení míče více Albánci po celý zápas)... Mám pocit, že některým hráčům snad řekl, aby se mu hlavně neunavili na ligu. Někteří už nemohli po 60 minutách... Tak dlouho nechávali střílet soupeře ze střední vzdálenosti, až jim tam jeden gól nešťastně spadl. Nicméně na druhý gól Boleslavi luxusní patičkou ve výskoku se opravdu podívejte, to byla naprostá paráda, jak někde z Brazílie! A pak Sparta... Fandím Stramaccionimu i jeho přístupu, hlavně k našim nafrněným pseudoreprezentantům a doufám, že u nás stráví alespoň 2 - 3 sezony. Naprosto nesouhlasím se Štandou, jeho příspěvek byl psaný opravdu horkou rukou... Ale včerejší složení týmu bylo dost bídné, postavit dva defenzivní záložníky vedle sebe (Marečka opravdu nemusím, podle mě to není hráč s výkonností pro Spartu a Mandjecka - má potenciál, ale po týdnu ve Spartě ještě vůbec na hřišti neví, která bije) a žádného útočného kreativce - pokud to měl být Frýdek, tak to asi nedobře pochopil jeho přínos a schopnosti, vedlo k tomu, že absolutně nefungoval přechod do útoku, pokud se o to individuálně nepokusil Plavšič, který si ale často na "domácí" půdě ukousl příliš velké sousto a jeho bývalí spoluhráči po něm šli, jak bratři při vendetě za zneuctěnou sestru... Janko - nic... Nedostal míč a nevyhrál prakticky žádný souboj, i když na to má dost značné parametry. Důbravka v bráně - proč? Nejistý, chyby v rozehrávce, druhý gól možná částečně na jeho vrub, Koubek loni podstatně lepší - tuto výměnu nechápu vůbec... Stopeři ještě dost nesehraní, neustále hrající zpět na Dúbravku a krajní beci (oba krňasové, než přišel vynuceně Čivič - to už bylo lepší) nezvládali bránit urostlé ofenzivní hráče soupeře. Vatajelu - jednoznačně do zálohy, ale obrana - ne, ne, ne! Celkově to byl opravdu zdaleka nejbídnější výkon ze všech 4 celků, pravda patrně měli proti sobě asi nejkvalitnějšího soupeře, ale myslím, že třeba srovnatelného s Bukureští. Budu Spartě fandit, ať se dá opravdu rychle do pořádku, protože včera se na to opravdu nedalo dívat. Přesto věřím, že liga bude letos mimořádně atraktivní! Těším se na začátek letošního ročníku a dnes na debakl Baníku v Brně!
VB
Osobní profil ivan | 25.07.2017 0:44
Nazdárek, Štandopéde,

promiň, že na tebe budu přísnej, ale dost jsi mě nepotěšil jednak nezvyklou nekompetentností svého příspěvku, ale ještě více tím, že tato nekompetentnost je poplatná papouškováním mainstreamu.

Jakkoli je totiž počínání Sparty risikem, byť je to risiko, které bylo sakra potřeba, tak na naši ligu squadra, kterou si pořídila bude bohatě stačit. Ergo o vánocích nebude důvod Stramu vyhazovat, protože Sparta nebude moci nebýt v reaálném boji o titul.

Co ale smrdí průšvihem, je tradičně "nejhratelnější" soupeř, kterýho Sparta vyfasovala v Evropě. Jenže i pokud vyletí teď s Crvenou zvezdou, tak nevěřím, že Křetínský si natolik ... do bot, aby Stramu vyhazoval kvůli tomu.

Nepochybně mu dá prostor, aby to napravil ziskem titulu a přímým postupem do LM. To se samozřejmě také nemusí zadařit, ale neklapne to tak maximálně po boji se Slavií a ne že bude jasno už o vánocích.

A ještě jedna věc, počínání Sparty se sice může zdát zuviel, ale v zásadě jen ve větším kopíruje to, co přivedlo Slavii k poslednímu titulu. Sparťani a možná i Plzeňáci se totiž utěšují tím, že ho Slavie získala jen proto, že si to Sparta/Plzeň sama posrala. Ale podle mě rozhodlo to, že Slavie nakoupila v zimě tolik slušných hráčů, že když se pár zranilo a několika to nešlo, tak to prostě nevadilo, protože bylo kam sáhnout. Sparta teď najela na totéž, jen to upragovala trenérem, který se z toho nepo...

Tím nemyslím, že Šilhavý se po..., ale přeci jen, na jaře měl docela štěstí v tom, že sestava mu vykrystalisovala i tím, že se někteří zranili a jiným to evidentně nešlo. Až to teď bude mít kompletnější a k tomu tři zahr. super hvězdy, tak tipuji, že to už úplně neukoučuje, a to bude rozhodující moment v boji o titul ...
Osobní profil Statva | 21.07.2017 10:50
Toto bude hodne ztrestena sezona,kdyz se parta spojena sicim strojem tipuje na 1.misto.Kazdopadne Sparte bych tolik neveril,myslim,ze Ital tam vydrzi do Vanoc a pak od Kretina dostane darek pod stromecek.Plzen je s otaznikem,ale to neznamena,ze Berbr jiz nema takovou moc (myslim,ze novy predseda se v zari nebo kdy znovu nezvoli).Takze za mne
1.Sesivka
2.Plisen
3.Sralta
15.Olomouc
16.Karvinna
Osobní profil bába | 17.07.2017 18:40
Nazdar Ivánku, vidím, že sis dal opravdu záležet a potěšil jsi mě tipem ZLína na 3. místo a nezklamal jsi mě vyřazením Plzně... Jinak sestup vidíte s Pokšou stejně, zřejmě se v jednom shodneme, s tím druhým si ještě dávám na čas... Každopádně pro vklad dáš po přihlášení administrace, článek tipovačka 2017/2018, pak to normálně vepíšeš do tabulky a dáš odeslat...
Osobní profil ivan | 17.07.2017 18:34
Nazdárek, borci,

vidím, že Pokša "to" zvládnul, ale mně to prostě nende ...

Takže poprosím Mr. Admina o vepsání následujícího kvalitního tipu:

1. Božská Spartička
2. Slavia (musím uznat, že na druhé místo posílila kvalitně, ale rozhodujícím momentem bude trenér - ty zahraniční hvězdy může / musí ukočírovat jen jiná zahraniční hvězda)
3. (s velkým odstupem, nicméně svou snahou zužitkovat toho, co už dosáhli, velmi sympatický) Zlín

A sestup vidím takto:

15. Jihlava
16. Karviná

Všem místním Moravákům se samozřejmě za tento tip omlouvám, ale 1) neposilují, Karviná dokonce střelila gólmana, který představoval půlku týmu, 2) nadšení z nedávných postupů (zejména v případě Karviné) už vyprchalo a letos už to nedají, 3) Jihlavě se musím pomstít za ten lonějšek!

Takže díky za administrativní zpracování a očekávám obdivné komentáře k mým jako vždy kvalitním tipům, které někdy nevycházejí jen z naprosto nepochopitelných důvodů!!!

Ivan

Aktualita

Tipovačka 2023/2024
Zdar, borci. Upravil jsem na Nový rok tabulku, což byla chyba, že takto pozdě, doufám, že to nebude platit jako po celý rok. Ne, že by mě nehřál osobní zisk či snad všichni tři přesně tipnutí sestupující, což je velký úspěch, ale k dokonalosti tam chybí to nejdůležitější - změna na prvních dvou místech. S tím nepochybně nebudou souhlasit Ivánek, Pokša a Huri, ale jsem rozhodně nejblíž historickému počinu (všem 6 přesně tipnutým týmům). Bohužel nám v tom dělají chaos nedohrané zápasy, ale předpokládám, že Slávia to ve Zlíně zvládne a budou to skutečně pouze 2 body, které už mohly být po zápase s Teplákama pryč, to jsem opravdu zalitoval. Pokšíkovi chybí pro megaúspěch změna Karviná Budějky, což bude asi složitější, neboť tam jsou 4 body rozdíl a mač s Pardubkama pro Karvinou k dobru. U Ivánka předpokládám, že 10 bodů rozdíl mezi Slávií a Plzní je nehratelný. Tak uvidíme, co nám ten nový rok přinese. Hlavně doufám, že se na jaře bude dál dařit našim zástupcům v Evropě a do dalšího ročníku pohárů postoupí tým, který něco dokáže, což bude jistě kdokoli, kdo je teď na špici, páč horší než byli kapsáři, to už být nemůže. Jinak gratuluji Pokšíkovi k monstróznímu zisku v probíhající soutěži. Hezký nový rok 2024. Čau, VB

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery